V.92 Main     Ορίστε τα χαρακτηριστικά του μόντεμ σας

Τεχνολογία V.92

Ε. Tι είναι το V.92;

A.
Το V.92 είναι ένα νέο τεχνολογικό πρότυπο στα μόντεμ 56 K, που προσδιορίστηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, τον Ιούνιο του 2000. Το πρότυπο αυτό αποτελεί βελτίωση του υπάρχοντος προτύπου V.90 και θα βελτιώσει την εμπειρία εκατομμυρίων πελατών στο Διαδίκτυο, καθώς επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες αποστολής, μικρότερους χρόνους σύνδεσης και ομαλή διαχείριση των κλήσεων.

Ε. Τι είναι η ITU;

A.
Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union – ITU) είναι ένας επίσημος, παγκόσμιος φορέας προτύπων τηλεπικοινωνιών. Η ITU είναι ένας οργανισμός υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και έχει την έδρα του στη Γενεύη, στην Ελβετία.

Ε. Τι νόημα έχει να έχει θεσπιστεί ένα πρότυπο από την ITU;

A.
Στην ITU, η ανάπτυξη των προτύπων γίνεται μέσω μιας διαδικασίας δύο σταδίων. Πρώτον, όσοι συμμετέχουν ενεργά συμφωνούν ή "καθορίζουν" κάποια τεχνική προδιαγραφή. Παραδοσιακά, οι κατασκευαστές μόντεμ αναπτύσσουν και κυκλοφορούν προϊόντα με βάση το καθορισμένο πρότυπο, καθώς εκείνη τη στιγμή υπάρχει συμφωνία για όλα τα τεχνικά θέματα που το αφορούν. Ο "καθορισμός" του προτύπου V.92 έγινε στις 4 Ιουλίου του 2000.

Δεύτερον, επιδιώκεται συμφωνία όλων των κρατών μελών του ΟΗΕ. Αφού έλθουν σε συμφωνία, το πρότυπο θεωρείται "αποφασισμένο" ή "επικυρωμένο". Η τελική επικύρωση του V.92 αναμένεται το Νοέμβριο 2000.

Ε. Ποιες επιλογές επιτρέπει το V.92 που δεν επιτρέπει το V.90;

A.
Εκτός από τη συνολική βελτίωση της τεχνολογίας V.90, το V.92 διαθέτει τρεις σημαντικές νέες λειτουργίες: "Μόντεμ σε κράτηση", "Γρήγορη σύνδεση" και "αποστολή V.PCM". Για να επωφεληθεί ο χρήστης από αυτές τις δυνατότητες, τόσο το μόντεμ του χρήστη όσο και ο εξοπλισμός διακομιστή του παρόχου υπηρεσιών χρειάζεται ενημερωμένες εκδόσεις V.92.

Η λειτουργία "Μόντεμ σε κράτηση" επιτρέπει στο χρήστη μόντεμ να θέσει σε κράτηση κάποια κυψέλη δεδομένων, να απαντήσει κάποια εισερχόμενη κλήση ομιλίας και, στη συνέχεια, να συνεχίσει την κλήση δεδομένων, χωρίς να χαθεί η σύνδεση. Έτσι επιτρέπεται η ευκολότερη χρήση του μόντεμ στο σπίτι και η πληρέστερη χρήση μιας μεμονωμένης τηλεφωνικής γραμμής. (Σημείωση: Αυτή η δυνατότητα απαιτεί να χρησιμοποιείτε υπηρεσία αναμονής κλήσεων από την τοπική τηλεφωνική εταιρεία).

Η λειτουργία "Ταχείας σύνδεσης" επιτρέπει στο μόντεμ να περιορίσει τον αρχικό χρόνο σύνδεσης κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Το μόντεμ μπορεί να συγκρίνει τη νέα κλήση με την προηγούμενη και, εάν οι συνθήκες της γραμμής είναι παρόμοιες (όπως συμβαίνει συχνά όταν καλείται ο ίδιος POP από την ίδια τηλεφωνική γραμμή), μπορεί να αγνοήσει ορισμένα τμήματα της διαδικασίας εκπαίδευσης. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρόνος σύνδεσης ενδέχεται να περιοριστεί κατά 50% ή περισσότερο.

Η λειτουργία "Αποστολή V.PCM" διευκολύνει την ταχύτερη επικοινωνία αποστολής, με ταχύτητες αποστολής που φτάνουν τα 48.000 bit ανά δευτερόλεπτο (οι ταχύτητες αποστολής V.90 περιορίστηκαν στα 31.200 bps). Ο χρήστης του μόντεμ μπορεί να επιλέξει να την ταχεία επικοινωνία λήψης ή μια πιο "ισορροπημένη" ροή επικοινωνίας, που θα αυξήσει τους ρυθμούς αποστολής δεδομένων, ενώ θα περιορίσει κάπως του ρυθμούς λήψης. Αυτή η επιπλέον ευελιξία είναι ιδανική για αποστολή μεγάλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φύλλων δεδομένων, παρουσιάσεων φωτογραφιών ή την αποστολή αρχείων.

Ε. Θα είναι τα τρέχοντα προϊόντα V.90 αναβαθμίσιμα;

A.
Ναι. Πολλά προϊόντα της U.S. Robotics θα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης στο πρότυπο V.92 μέσω λογισμικό που λαμβάνεται από την ιστοσελίδα της U.S. Robotics, στη διεύθυνση http://www.usr-grec.com/support/s-v92.asp.

Ε. Οι αναβαθμίσεις σε V.92 θα είναι δωρεάν;

A.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναβάθμιση σε V.92 θα είναι δωρεάν για τους πελάτες της U.S. Robotics που χρησιμοποιούν V.90. Μόλις κυκλοφορήσουν τα προϊόντα, θα ανακοινωθούν και πληρέστερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση των προϊόντων.


Other Countries:
 • United Kingdom
 • Italia
 • Deutschland
 • España
 • France

  More Information
 • FAQ
 • White Paper
 • ControlCenter

  Related links
 • Press Releases
     V.92 Interoperability
     V.92 Shipping
 • http://www.v92.com
 • CommWorks HiPer DSP and DSP Multispan server code