V.92 Főmenü     Modem bevizsgálás

V.92 Technológia

K. Mit jelent a V.92?

V.
A V.92 egy új szabvány az 56K modem technológiában, melyet 2000. júniusában az International Telecommunications Union hívott életre. Ez a szabvány a már létező V.90 továbbfejlesztése és felhasználók milliói számára növeli az Internetezés élményét azzal, hogy nagyobb feltöltési sebességet, gyorsabb csatlakozást és kényelmes bejövő hivás kezelést tesz lehetővé.

K. Mit jelent az ITU?

V.
Az International Telecommunications Union (ITU) egy hivatalos, világméretű távközlési szabványügyi szervezet. Az ITU az ENSZ szakosított szervezete, mely Genfben, Svájcban székel.

K. Hogyan válik az ITU által elismert szabvánnyá egy tervezet?

V.
Az ITU-nál egy kétlépcsős folyamat során alakul ki egy szabvány. Az első lépésben a résztvevő felek megállapodnak a műszaki előírásokat illetően. Hagyományosan a modem fejlesztők a már meglévő tervezetekre alapuló termékeket fejlesztenek és mutatnak be, mert a szükséges technikai kérdések már tisztázottak. A V.92 szabvány 2000. július 4-én lett bejelentve.

A második lépésben az ENSZ tagállamok megkapják a szabványtervezetet. Amint megszületett az egyetértés a tagok között, a szabványt ekkor hivatalosan is bejelentik, ratifikálják. A V.92 szabvány végső ratifikálása 2000. novemberében zajlott le.

K.

V.
Azon túl, hogy teljes egészében kifinomúltabb, mint a V.90 technológia, a V.92 három fontos újjítással rendelkezik: "Modem Tartásban", "Gyors Csatlakozás", és "V.PCM feltöltés". Ahhoz, hogy eme három fejlesztést teljes mértékben ki lehessen használni, mind a felhasználónak, mind az Internet Szolgáltatónak (ISP) támogatnia kell a V.92 technológiát.

A "Modem Tartásban" lehetővé teszi, hogy Ön felfügessze Internet kapcsolatát a bejövő telefonhívás idejére, majd újratárcsázás nélkül visszaállítja azt a beszélgetés után. Ezzel hatékonyabban ki tudja használni a telefonvonala képességeit. (Kérjük vegye figyelembe, hogy a Hívásvárakoztatás szolgáltatás a szükséges a telefontársaság részéről.)

A "Gyors Csatlakozás" lerövidíti a kimenő hívást megelőző csatlakozás és inicializálás idejét. A modem összehasonlítja az előző és az aktuális tárcsázás adatait és hasonló vonaltulajdonságok mellett (melyek sok esetben megegyeznek azonos Internet szolgáltató hívásakor) átugorja a protokoll egyeztetés egyes elemeit. Csökkentse csatlakozási idejét akár 50%-al!

A "V.PCM feltöltés" lehetővé teszi, hogy nagyobb feltöltési sebességet érjen el, akár 48,000 bit /másodperc értékig is. (V.90 feltöltési sebesség maximum 31,200 bps lehet.) Ön választhat, hogy gyors letöltést vagy a "kiegyensúlyozott" fel-, illetve letöltést szeretne, mely kismértékben csökkenti a letöltési sebességet, de megnöveli a feltöltés mértékét. Ez a különleges képesség nagy méretű levelek, csatolt fájlok, prezentációk, fényképek vagy egyéb fájlok küldésénél ideális.

K. Mikor lesznek a V.92 termékek elérhetőek?

V.
A U.S. Robotics 2000. harmadik negyedévében tervezi bevezetni a V.92 termékeket. A termékek csak akkor fognak megjelenni, ha a kompatibilitási vizsgálatok sikeresen lezajlottak a U.S. Robotics és a nagy végberendezés fejlesztők között.

K. Frissíthetőek-e a jelenlegi V.90 termékek?

V.
Igen. Több U.S. Robotics termék frissíthető a V.92 szabványra egy, a U.S. Robotics weboldaláról letölthető program segítségével: http://www.usr-emea.com/v92.

K. Ingyenes-e a V.92 frissítés?

V.
A legtöbb esetben a V.92 frissítés ingyenes a V.90-es U.S. Robotics termékekhez. Részletes frissítési információk a termék bemutatásakor lesznek elérhetőek.


Egyéb országok:
 • Olaszország
 • Németország
 • Spanyolország
 • Franciaország
 • Európa további országai

  További információ
 • GYIK
 • White Paper
 • ControlCenter

  Vonatkozó linkek
 • Sajtóközlemények
     V.92 Interoperability
     V.92 Shipping
 • http://www.v92.com
 • CommWorks HiPer DSP and DSP Multispan server code