Hoofdmenu V.92    Kijk of uw modem in aanmerking komt

V.92-technologie

V. Wat is V.92?

A.
V.92 is een nieuwe norm in 56K modemtechnologie die is vastgesteld door de International Telecommunications Union in juni 2000. Deze norm is een verbetering van de bestaande V.90-norm en zal de internetervaring van miljoenen klanten in de wereld verbeteren dankzij de hogere uploadsnelheden, de snellere verbindingstijden en de gestroomlijnde verwerking van telefoongesprekken.

V. Wat is de ITU?

A.
De International Telecommunications Union (ITU) is een formele, wereldwijde normerende instantie voor de telecommunicatie-branche. De ITU is een charterorganisatie van de Verenigde Naties (VN) en het hoofdkantoor bevindt zich in Genčve, Zwitserland.


V. Wat betekent het als een norm is bepaald door de ITU?


A.
De ITU bepaalt de normen via een twee-stappenproces. Eerst gaan de actieve deelnemers akkoord met of 'bepalen' ze een technische specificatie. Meestal ontwikkelen en introduceren moderne fabrikanten producten gebaseerd op de vastgestelde norm, omdat er op dat moment overeenstemming bestaat over alle technische aspecten. De V.92-norm werd officieel als 'vastgesteld' aangekondigd op 4 juli 2000.

Daarna wordt er gestreefd naar een overeenkomst tussen alle lidstaten van de VN. Zodra er een overeenkomst is bereikt, wordt de norm beschouwd als 'goedgekeurd' of 'geratificeerd'. De definitieve goedkeuring van V.92 wordt verwacht in november 2000.


V. Welke opties biedt V.92 die V.90 niet heeft?


A.
Naast een algemene verfijning van de V.90-technologie, bezit V.92 drie belangrijke nieuwe functies: 'Modem on Hold', 'Quick Connect' en 'V.PCM Upstream'. Om ten volle van deze nieuwe functies te kunnen profiteren, moeten zowel de modem van de gebruiker als de server-apparatuur van de ISP naar V.92 worden geüpgraded.

'Modem on Hold' biedt de gebruiker de mogelijkheid een data-oproep te onderbreken en een inkomende spraakoproep aan te nemen. Vervolgens kan hij de data-oproep opnieuw hervatten. Dit alles zonder dat de verbinding wordt verbroken. Dit zorgt voor minder opdringerig gebruik van de thuismodem en een beter gebruik van één telefoonlijn. (Opmerking: deze functie vereist de dienst Wisselgesprek van uw telefoonaanbieder.)

Met 'Quick Connect' wordt de initiële verbindingstijd voor een oproep verkort. De modem kan de nieuwe oproep met de vorige oproep vergelijken en als de lijnkwaliteit overeenkomt (wat vaak het geval is wanneer dezelfde POP wordt gebeld vanaf dezelfde telefoonlijn), kunnen bepaalde onderdelen van de trainingsreeks worden overgeslagen. Hierdoor kan de verbindingstijd met 50% of meer worden verkort.

'V.PCM Upstream' vergemakkelijkt snellere upstream-communicatie met uploadsnelheden tot 48.000 bits per seconde (V.90-upstream-snelheden waren beperkt tot 31.200 bps.) De gebruiker kan kiezen voor snelle downstream-communicatie of voor een meer 'evenwichtige' communicatiestroom die de upstream-gegevenssnelheden iets verhoogt terwijl de downstream-snelheden iets worden verlaagd. Deze extra flexibiliteit is ideaal om grote e-mails, spreadsheets, presentaties of foto's te verzenden of om bestanden te uploaden.


V. Wanneer zijn de V.92-producten beschikbaar?


A.
U.S. Robotics verwacht de V.92-producten te introduceren in het derde kwartaal van 2000. Het bedrijf zal deze producten alleen lanceren wanneer de tests van de interoperabiliteit tussen U.S. Robotics en belangrijke head-end providers zijn voltooid.


V. Zullen de huidige V.90-producten upgradebaar zijn?


A.
Ja. Veel producten van U.S. Robotics zullen upgradebaar zijn naar de nieuwe V.92-norm via software die kan worden gedownload van de website van U.S. Robotics site op http://www.usr-emea.com/support/s-v92.asp.


V. Zullen de upgrades naar V.92 gratis zijn?


A.
In de meeste gevallen zullen de V.92-upgrades gratis zijn voor huidige V.90-klanten van U.S. Robotics. Er zal meer informatie over product-upgrades beschikbaar worden gemaakt bij de lancering.


Andere landen:
 • Verenigd Koninkrijk
 • Italië
 • Duitsland
 • Spanje
 • Frankrijk

  Meer informatie
 • FAQ's
 • White Paper
 • ControlCenter

  Verwante links
 • Persberichten
     V.92-interoperabiliteit
     Verzending van V.92
 • http://www.v92.com
 • CommWorks HiPer DSP- en DSP Multispan-servercode