Βασικές πληροφορίες για την υποστήριξη - Από πού να ξεκινήσω;

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να βρείτε υποστήριξη για το προϊόν που διαθέτετε. Ωστόσο, για να σας βοηθήσουμε, έχουμε απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία, δημιουργώντας έναν κατάλογο με τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε.

Θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα τα βήματα:

  1. Προσδιορίστε ποιο προϊόν διαθέτετε, βρίσκοντας τον κωδικό του προϊόντος σας.
  2. Βρείτε τον κωδικό του προϊόντος σας στη σελίδα του κύριου μενού υποστήριξης και στη συνέχεια μεταβείτε στη σελίδα υποστήριξης του προϊόντος που διαθέτετε.
  3. Δείτε ή κάντε λήψη των αρχείων. Δείτε το υπόδειγμα της σελίδας υποστήριξης, όπου σημειώνονται οι θέσεις των αρχείων στη σελίδα και δίνονται γρήγορες επεξηγήσεις για τους διαθέσιμους τύπους αρχείων.
Ας ξεκινήσουμε!


1. Βρείτε τον κωδικό του προϊόντος σας. Για μεγαλύτερη ευκολία, επιλέξτε αρχικά τον τύπο του προϊόντος σας: εσωτερικό (PCI, ISA, PCMCIA, κάρτα PC) ή εξωτερικό, από τις παρακάτω κατηγορίες.
analog networking
Εξωτερικά μόντεμ/ISDN
Εσωτερικά μόντεμ/ISDN
Εξωτερικές ευρυζωνικές συσκευές/συσκευές δικτύωσης
Εσωτερικές συσκευές δικτύωσης

Σημείωση: οι κωδικοί προϊόντος, οι κωδικοί αναγνώρισης προϊόντος και οι αριθμοί μοντέλου είναι πολύ παρόμοιοι. Οι κωδικοί προϊόντος συνήθως αποτελούνται από τους χαρακτήρες "USR", 2 ψηφία για τον κωδικό της χώρας, 4 ψηφία για τον κωδικό του μοντέλου και 1 χαρακτήρα για την έκδοση αναθεώρησης. Οι κωδικοί αναγνώρισης προϊόντος αποτελούνται από 2 ψηφία για τον κωδικό της χώρας, 4 ψηφία για τον κωδικό του μοντέλου και 2 ψηφία για την έκδοση αναθεώρησης. Οι αριθμοί του μοντέλου αποτελούνται από 4 ψηφία και δεν περιλαμβάνουν την έκδοση.


2. Στην κύρια σελίδα υποστήριξηςt βρείτε την κατηγορία του προϊόντος σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο για το προϊόν σας, βρίσκοντας τον κωδικό του προϊόντος ή αναζητώντας τον αριθμό μοντέλου και τη σωστή έκδοση:

Σημείωση: Εάν βρήκατε τον αριθμό/κωδικό του προϊόντος αλλά δεν βλέπετε το προϊόν σας στον κατάλογο, είτε δεν υποστηρίζεται πλέον είτε κατασκευάζεται για διανομή σε άλλη περιοχή.

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τον κωδικό του προϊόντος σας: επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή στείλτε e-mail σε έναν τεχνικό.


3. Αφού βρείτε τη σελίδα υποστήριξης για το προϊόν σας, θα έχετε στη διάθεσή σας διάφορα αρχεία. Εδώ σας δίνουμε μια γρήγορη περιγραφή των αρχείων που μπορεί να είναι διαθέσιμα. Η εικόνα στα δεξιά υποδεικνύει τη θέση όπου βρίσκονται στη σελίδα υποστήριξης.

Product Support Page Example

  • Αρχεία - Οδηγοί χρήσης (εγχειρίδια), οδηγοί εγκατάστασης, οδηγοί αναφοράς
  • Συχνές απορίες - Οι συχνές απορίες περιλαμβάνουν διάφορα θέματα σχετικά με το προϊόν, όπως η αντιμετώπιση προβλημάτων, η εμβέλεια των ασύρματων συσκευών, οι ανακοινώσεις υποστήριξης για το προϊόν, οι πληροφορίες V.92 κ.λπ.


Was this page helpful? (1 = not helpful, 5 = very helpful)
1   2   3   4   5  
 
Did it help you find your product code?
Yes   No  
 
Additional Comments (255 characters maximum)

Δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τον κωδικό του προϊόντος σας;
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή στείλτε e-mail σε έναν τεχνικό.