Drie of meer computers verbinden

Om drie of meer computers fysiek met elkaar te verbinden, dient u crossover-Ethernet-kabels te gebruiken. U moet de Ethernet-kabels aansluiten op een apparaat dat in staat is de signalen naar de verschillende computers te verzenden. Er zijn verschillende apparaten waarmee dit mogelijk is: een hub, een switch of een router.

Wat is een hub?

Een hub is eenvoudigweg een apparaat dat de ontvangen signalen herhaalt. Het 'weet' niet welke computers erop zijn aangesloten en het verwerkt geen netwerkinformatie op basis van de bron- of doelcomputer. Hubs worden hoofdzakelijk gebruikt als goedkope apparaten die u de mogelijkheid bieden meer computers op uw netwerk aan te sluiten.

Als u het aantal computers echter verhoogt, verhoogt u ook het onnodige netwerkverkeer. Het gebruik van een hub om een netwerk op te zetten, is bovendien niet bijzonder veilig, omdat elke computer in een cluster kan worden geconfigureerd om te 'luisteren' naar de berichten die worden uitgezonden. Een hub biedt u niet automatisch de mogelijkheid om een internetverbinding te delen. Dat is wel mogelijk als u Internet Connection Sharing-software op de computer met de supersnelle verbinding installeert. Het is beter uw netwerk met een switch te verbinden dan met een hub, zeker nu switches erg betaalbaar zijn.

Wat is een Switch?

Nuttige termen (links verschijnen in een nieuw venster)

hub

Kijk hoe het allemaal samenwerkt:

Oplossingen van USRobotics

Netwerkconfigurator