Πώς μπορώ να συνδέσω υπολογιστές με καλώδιο Ethernet;

Περιγράφονται οι βασικές απαιτήσεις για ένα ενσύρματο δίκτυο. Θα καλύψουμε το θέμα των ασύρματων δικτύων παρακάτω.

Σύνδεση μόνον δύο υπολογιστών

Αν θέλετε να συνδέσετε δύο υπολογιστές, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα "ευθύ καλώδιο" και μια διασύνδεση σε κάθε υπολογιστή. Το ευθύ καλώδιο είναι ένα καλώδιο Ethernet που διαθέτει ένα ζεύγος κλώνων που διέρχονται απευθείας μέσα από το καλώδιο σε κάθε άκρο. (Συνήθως, το καλώδιο Ethernet λέγεται "ζεύγος διασταύρωσης" ή καλώδιο crossover. Αυτό σημαίνει ότι κάπου μεταξύ των δύο άκρων, δύο από τα καλώδια διασταυρώνονται).

Μπορείτε να συνδέσετε τα άκρα του καλωδίου στον κάθε υπολογιστή και έχετε ένα πολύ απλό δίκτυο! Θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνει το λειτουργικό σας σύστημα για να πάρετε σωστές οδηγίες διαμόρφωσης. Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτή και, εάν έχετε διαμόρφωση με Κοινή χρήση σύνδεσης Διαδικτύου, μπορεί να κάνετε και κοινή χρήση της σύνδεσης Διαδικτύου.

Η κοινή χρήση σύνδεσης Διαδικτύου (Internet Connection Sharing – ICS) επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να συνδεθεί στο Διαδίκτυο, ενώ ένας άλλος υπολογιστής του δικτύου μπορεί να προσπελάσει το Διαδίκτυο μέσα από τον πρώτο. Τα λειτουργικά συστήματα Windows 98SE και οι νεότερες εκδόσεις υποστηρίζουν ICS. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του λειτουργικού συστήματος για να πάρετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του ICS. Εάν δεν είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σας σύστημα, η USRobotics διαθέτει συνδέσμους με λογισμικό κοινής χρήσης που σας επιτρέπου να έχετε ICS στον υπολογιστή σας. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ICS είναι ότι ο βασικός υπολογιστής "μποτιλιάρει" όλη τη διαδικτυακή κίνηση. Αν αυτό το μηχάνημα δεν είναι διαθέσιμο, κανένας από τους υπολογιστές του δικτύου δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσπελάσει το Διαδίκτυο. Ίσως επίσης να προκύψουν θέματα απόδοσης (στον βασικό υπολογιστή ή το τοπικό δίκτυο), ανάλογα με τον όγκο της επεξεργασίας που πρέπει να ολοκληρώσει ο υπολογιστής κοινής χρήσης.

Πώς μπορώ να συνδέσω 3 ή περισσότερους υπολογιστές;

Χρήσιμοι όροι (Οι σύνδεσμοι θα ανοίξουν σε νέο παράθυρο)

ευθύ καλώδιο
διασταυρούμενο ζεύγος (καλώδιο cross)
ICS

Σχετικά προϊόντα:

10/100 Mbps PCI Network Card
Gigabit Ethernet PCI Card
Gigabit Ethernet PC Card
Gigabit Server NIC

Δείτε πώς συνεργάζονται όλα αυτά:

Λύσεις της USRobotics

Διαμορφωτής δικτύου