Hoe verbind ik computers met een Ethernet-kabel?

In deze sectie worden de basisvereisten voor een bekabeld netwerk beschreven. Later worden ook draadloze netwerken behandeld.

Slechts twee computers verbinden

Als u twee computers wilt verbinden, heeft elke computer alleen een straight-through-kabel en een interface nodig. Een straight-through-kabel is een Ethernet-kabel die een dradenpaar heeft dat recht door de kabel loopt. (Een Ethernet-kabel wordt meestal 'crossed pair' of crossover-kabel genoemd. Dit wil zeggen dat de kabels op een bepaald punt tussen de twee uiteinden worden gekruist.)

U kunt de twee uiteinden van de kabel in de twee computers steken en u hebt een eenvoudig netwerk! U dient de aanwijzingen van uw besturingssysteem op te volgen voor de correcte configuratie-instructies. U kunt bestanden en een printer delen en als u Internet Connection Sharing hebt geďnstalleerd, kunt u ook uw internetverbinding delen.

Dankzij Internet Connection Sharing (ICS) kan één computer een verbinding maken met het internet en krijgt een andere computer op het netwerk toegang tot het internet via de eerste computer. ICS wordt ondersteund door Windows 98SE of hoger. U dient de documentatie van uw besturingssysteem te raadplegen om te weten te komen hoe u ICS configureert. Als ICS niet in uw besturingssysteem is ingebouwd, biedt USRobotics links naar de shareware die u de mogelijkheid bieden ICS op uw computer te installeren. Een van de belangrijkste nadelen van ICS is dat al het internetverkeer via de hoofdcomputer loopt. Als dat apparaat niet beschikbaar is, is geen van de computers op het netwerk in staat om toegang tot het internet te krijgen. Er kunnen ook problemen met de prestaties optreden (op de hoofdcomputer of op het lokale netwerk), afhankelijk van de hoeveelheid informatie die de gedeelde computer moet verwerken.

Hoe verbind ik drie of meer computers?