Τι είναι η διεύθυνση IP;

Το IP (Πρωτόκολλο Διαδικτύου), είναι ένας τυπικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ υπολογιστών. Σε γενικές γραμμές, κάθε υπολογιστής διαθέτει το δικό του, μοναδικό αριθμό. Όταν δύο υπολογιστής επικοινωνούν μεταξύ τους, χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP για να εντοπίζουν ο ένας τον άλλον. Μια διεύθυνση IP είναι μια σειρά 4 αριθμών, μεταξύ του 0 και του 255, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με μια τελεία. Για παράδειγμα: 192.168.123.254. Ακόμα και αν ένας υπολογιστής έχει "όνομα" στο δίκτυο (για να τον θυμάστε ευκολότερα), εξακολουθεί να έχει διεύθυνση IP για να επικοινωνεί με τα άλλα μηχανήματα.

Στα μικρά δίκτυα ή τα δευτερεύοντα δίκτυα, τα μηνύματα που στέλνονται από τον έναν υπολογιστή στον άλλον εκπέμπονται και όλα τα μηχανήματα στο δίκτυο μπορούν να "ακούσουν" το μήνυμα. Το μηχάνημα που είναι ο παραλήπτης του μηνύματος αποκρίνεται και τα δύο μηχανήματα εκπέμπουν τα δεδομένα το ένα προς το άλλο.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τεχνολογιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στήσετε ένα μικρό δίκτυο. Αυτή η ενότητα θα καλύψει τις δύο από τις πιο συνηθισμένες, την ενσύρματη Ethernet και την ασύρματη (802.11). Τα ενσύρματα δίκτυα είναι φθηνά και ευέλικτα και είναι εύκολο να συνδεθούν σε αυτά νέοι υπολογιστές. Εάν δεν είναι μεγάλος μπελάς να συνδέσετε τους υπολογιστές σας με καλώδιο Ethernet, ένα δίκτυο Ethernet ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για σας. Τα ασύρματα δίκτυα είναι ιδανικά, αν οι υπολογιστές σας απέχουν πολύ ο ένας από τον άλλον ή αν έχετε έναν φορητό υπολογιστή και θέλετε την ελευθερία να τον χρησιμοποιείτε σε διάφορους χώρους. Αν σκέφτεστε να μετακινείτε τους υπολογιστές σας και δεν θέλετε να αλλάξετε την καλωδίωση του δικτύου σας, θα είναι καλή ιδέα να φτιάξετε ένα ασύρματο δίκτυο.

Γιατί χρειάζεται να δημιουργήσω ενσύρματο δίκτυο;

Χρήσιμοι όροι (Οι σύνδεσμοι θα ανοίξουν σε νέο παράθυρο)

IP address

Δείτε πώς συνεργάζονται όλα αυτά:

Λύσεις της USRobotics

Διαμορφωτής δικτύου