Ποιές άλλες τεχνολογίες μπορώ να χρησιμοποιήσω για να δημιουργήσω ένα οικιακό δίκτυο;

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τύποι τεχνολογίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα οικιακό δίκτυο.

Το δίκτυο τηλεφωνικών γραμμών σας επιτρέπει να συνδέσετε τους υπολογιστές σας στις υπάρχουσες υποδοχές τηλεφώνου του σπιτιού. Οι υπολογιστές σας χρησιμοποιούν το μη χρησιμοποιημένο εύρος ζώνης των τηλεφωνικών γραμμών για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε αυτού του είδους το δίκτυο. Σας επιτρέπει να μετακινείτε τους υπολογιστές μέσα στο σπίτι και να διατηρείτε την πρόσβαση δικτύου, αρκεί να υπάρχουν υποδοχές τηλεφώνου εκεί κοντά. Τα δίκτυα μέσω των τηλεφωνικών γραμμών δεν είναι σε γενικές γραμμές συμβατά με υπηρεσία DSL, οπότε περιορίζουν τις επιλογές που έχετε σε ευρυζωνική σύνδεση. Υπάρχουν επίσης περιορισμοί απόστασης. Αυτό σημαίνει ότι, εάν το σήμα έχει να διανύσει μεγάλη απόσταση μέσα από την τηλεφωνική γραμμή, η απόδοση θα είναι χαμηλή.

Τα δίκτυα μέσω τηλεφωνικής γραμμής είναι σε γενικές γραμμές φθηνότερα, ωστόσο, κάθε υπολογιστής θα πρέπει να έχει εγκατεστημένο ειδικό εξοπλισμό και λογισμικό. Για παράδειγμα, αν συνδέσετε προσωρινά έναν φορητό υπολογιστή, δεν θα ενσωματωθεί εύκολα στο δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε συμβατικό ή ασύρματο δίκτυο, θα χρειαστείτε μόνον λίγα λεπτά για να προσθέσετε έναν νέο υπολογιστή.

Τα δίκτυα μέσω των γραμμών ρεύματος λειτουργούν με βάση μια παρόμοια αρχή. Το εύρος ζώνης που δεν χρησιμοποιείται στις γραμμές ρεύματος χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ διαφόρων υπολογιστών. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι παρόμοια με τα δίκτυα μέσω τηλεφωνικών γραμμών. Ίσως να είναι μια καλή και συμφέρουσα από άποψη τιμής λύση, αν δεν έχετε πολλές διαθέσιμες τηλεφωνικές γραμμές στο σπίτι ή το μικρό σας γραφείο. Ωστόσο, ο ηλεκτρικός θόρυβος μπορεί να επιβραδύνει ή και να παραλύσει τις δικτυακές σας δυνατότητες. Για παράδειγμα, αν ποτέ παρατηρήσατε το τηλεοπτικό σήμα να χαλά όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σας σκούπα, έχετε δει τι μπορούν να κάνουν οι ηλεκτρικές παρεμβολές. Ίσως να υπάρχουν παρόμοιες συνθήκες ήδη στις γραμμές του ρεύματος, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί τέτοιου είδους δίκτυο.

Ποιο είδος δικτύου είναι κατάλληλο για μένα;

Χρήσιμοι όροι (Οι σύνδεσμοι θα ανοίξουν σε νέο παράθυρο)

δίκτυο μέσω τηλεφωνικών γραμμών
δίκτυο μέσω γραμμών ρεύματος

Δείτε πώς συνεργάζονται όλα αυτά:

Λύσεις της USRobotics

Διαμορφωτής δικτύου