Hoe beveilig ik mijn draadloze netwerk?

Als u een draadloos netwerk opzet, is het erg belangrijk dat u alle beveiligingsmogelijkheden van de verschillende apparaten gebruikt. Deze omvatten:

Gebruik de sterke (128-/256-bits) WEP-codering die in de apparaten is ingebouwd. Codering is een proces dat de gegevens die worden verzonden, codeert of wijzigt. De gegevens kunnen alleen worden gedecodeerd door een apparaat dat de sleutel bezit. Deze sleutel is eigenlijk een code die door de apparaten die met elkaar communiceren wordt gedeeld. Met de juiste tools kan de sleutel worden gekraakt. Daarom is het veiliger een langere sleutel te gebruiken, aangezien het langer duurt om die te decoderen. Sommige producten ondersteunen alleen 64-bits codering, maar de draadloze apparaten van USRobotics ondersteunen 64-, 128- en 256-bits codering (alleen onze 22 Mbps Wireless Access-producten ondersteunen 256-bits codering). Gebruik WEP-codering voor verificatie EN om de gegevens die worden verzonden te beveiligen. Dit kan de netwerkdoorvoer verminderen met 10-15% (voor 64-bits) of 15-25% (voor 128-bits). Dit is geen waterdichte bescherming, maar het vraagt een aanzienlijke inspanning om deze sleutel te breken. Er zou wel HEEL VEEL van je netwerkverkeer moeten worden afgeluisterd om deze codering effectief te kraken.

Uw Router/Access Point beveiligen. Zorg ervoor dat u een wachtwoord nodig hebt om de router of het Access Point te configureren. Zorg er bovendien ook voor dat u het standaard wachtwoord verandert, aangezien alle standaard wachtwoorden heel bekend zijn. U dient uw Access Point, indien mogelijk, fysiek te beschermen om te voorkomen dat iemand een 'harde reset' kan uitvoeren en de wachtwoorden naar de standaardinstellingen kan terugzetten.

Laat, indien mogelijk, configuratie op afstand niet toe. Dit vereist dat u rechtstreeks verbinding maakt met het Access Point/de Router om deze te configureren. De USRobotics Broadband Router en Wireless Router ondersteunen deze functie (het Access Point van USRobotics doet dat niet).

Gebruik op MAC-adressen gebaseerd koppelingsbeheer en toegangscontrole. Het MAC-adres is een unieke naam in een apparaat en door de toegang te beperken tot bepaalde MAC-adressen, kunt u helpen om computers die op uw netwerken proberen in te breken, tegen te houden. Dit kan met onze Wireless Router en onze Broadband Router.

Gebruik NetBEUI in plaats van TCP/IP om bestanden en printers te delen. Als iemand toegang krijgt tot uw netwerk, zijn ze niet in staat om toegang te krijgen tot uw bestanden, maar alleen tot uw internetverbinding.

Deel alleen wat nodig is. (deel mappen en bestanden, maar geen volledige vaste schijven).

Beveilig uw gevoelige bestanden met een krachtig wachtwoord. Uw wachtwoord dient niet-alfanumerieke tekens zoals !@#$%^&*) te bevatten. Veel mensen gebruiken de naam van hun echtgeno(o)t(e) of huisdier, maar die woorden kunnen gemakkelijk worden geraden. Probeer te vermijden om een eenvoudig woord uit het woordenboek te gebruiken, aangezien bij een 'brute force'-aanval zal worden geprobeerd om toegang te krijgen tot uw systeem door elk gekend woord uit het woordenboek uit te proberen.

Hoe verbind ik mijn gameconsole met mijn netwerk?

Nuttinge termen (links verschijnen in een nieuw venster)

WEP-codering
64-/128-/256-bits codering
MAC-adres
NetBEUI

Verwante producten:

Wireless 802.11g:
Wireless MAXg PC Card
Wireless MAXg PCI Adapter
Wireless MAXg Access Point
Wireless MAXg Router

Kijk hoe het allemaal samenwerkt:

Oplossingen van USRobotics

Netwerkconfigurator