Koppla ihop fler än tre datorer

När du skapar ett trådlöst nätverk med två eller tre datorer och du inte använder någon åtkomstpunkt körs nätverket i serverlöst läge (peer-to-peer) eller Ad-Hoc-läge. Om du däremot har flera än tre datorer måste du köra nätverket i infrastrukturellt läge. Då behöver du en åtkomstpunkt.
Om du har en åtkomstpunkt kan du öka avståndet mellan datorerna utan att anslutningen bryts. Varje åtkomstpunkt har funktioner för upp till 20 datorer. Du kan koppla in den på den bredbandsanslutna datorn och dela din höghastighetsanslutning till Internet med alla de övriga datorerna.
Du kan förbättra flexibiliteten i nätverket om du ansluter direkt till en router. Genom att göra på det viset är du inte längre beroende av en dator för brandväggsskydd eller Internet-åtkomst.

Ännu bättre är att kombinera två enheter och skaffa en trådlös USRobotics-router. Det är som 4 produkter i en: trådlös åtkomstpunkt, router, 3-portars Ethernet-switch och utskriftsserver. En trådlös router ger maximal flexibilitet, prestanda och funktionalitet:

  • dela bredbandsanslutningen
  • skydda ditt nätverk med en inbyggd brandvägg
  • anslut ett fjärranslutet modem för reservåtkomst till Internet
  • dela skrivaren trådlöst.
Om du planerar att köra ett trådlöst nätverk rekommenderar vi att du läser lite avancerad information om hur du skyddar det, eller så fortsätter du att läsa om andra nätverksalternativ.

How do I connect my gaming console to my network?