What are the different types of modems?

Styrenhetsbaserade

Modem skiljer sig åt genom sin arkitektur - d.v.s. var bearbetningen sker; i modemet eller i datorn. Ett maskinvarumodem är ett "styrenhetsbaserat" modem, vilket innebär att all bearbetning sker i modemet. Den typen av modem ger bäst kraft och prestanda, och det drar inte processorkraft från datorn. Alla tre komponenterna (mikrokontrollenhet, datapumpenhet och DAA-enhet) finns i själva modemet. Det kan användas med många operativsystem, och dess funktioner kan gå att uppgradera via ROM-överföringar.

Styrenhetslöst modem/Winmodem(tm)

Styrenhetslösa modem (eller Winmodemtm) är precis som namnet antyder modem som inte har någon inbyggd mikrokontrollenhet. Till följd av det utförs all datakomprimering och generering av AT-kommandon i datorn. Eftersom de flesta datorer som säljs idag används med Windows-operativsystem skrivs mikrokontrollprogrammet oftast speciellt för Windows. Därför kallas även den här typen av modem "Winmodem." De är praktiska för bärbara datorer eftersom de oftast drar mindre ström. Winmodem kan ofta uppgraderas via programvara.

Programbaserade modem

Programbaserade modem är helt enkelt modem i form av programvara. All bearbetning sker i datorn, och själva "modemet" är knappast mer än ett gränssnitt och en anslutning till telefonjacket. Med den här typen av modem sker allt jobb i datorn, och de kan bara användas i Windows-operativsystem. Många datortillverkare lägger in programbaserade modem i de datorer de säljer till konsumenter, eftersom de är extremt billiga. Dessa modem går att uppgradera.

Modem types

Vilken typ av modem säljer USRobotics?