What are the different types of modems?

Controller-based modems

Modems worden van elkaar onderscheiden door hun architectuur. Dit wil zeggen door de plaats waar de verwerking plaatsvindt: in de modem of in de pc. Een hardware-modem is een 'controller-based' modem en doet al het werk. Dit type modem biedt het meeste vermogen en de beste prestaties en maakt geen gebruik van het vermogen van de pc. De drie componenten (MCU, DPU en DAA) zitten in de modem zelf. Het is compatibel met veel besturingssystemen en de functionaliteit is upgradebaar door ROM-uploads.

Controllerless/Winmodem(tm)

Controllerless modems (of Winmodemstm) hebben, zoals de naam aangeeft, geen ingebouwde Microcontroller. Daarom worden de datacompressie en het genereren van AT-commando's uitgevoerd door de pc. Aangezien de meeste pc's die tegenwoordig worden verkocht Windows als besturingssysteem hebben, is het microcontroller-programma meestal speciaal voor Windows geschreven. Vandaar de naam 'Winmodem'. Deze modems zijn nuttig in laptops, omdat ze minder stroom verbruiken. Winmodems beschikken meestal over software-upgrades.

Softmodems

Softmodems zijn eenvoudigweg Software Modems. De verwerking van de signalen gebeurt door de pc en de 'modem' is weinig meer dan een interface die op de telefoonaansluiting wordt aangesloten. Met deze modems doet de pc al het werk. Ze werken alleen in het Windows-besturingssysteem. Veel pc-producenten stoppen Softmodems in de pc's die ze verkopen aan klanten, omdat ze bijzonder goedkoop zijn. Ze zijn upgradebaar.

Modem types

Welke soort modems verkoopt USRobotics?