Τι είναι δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο;

Εάν στην περιοχή σας δεν διατίθεται ούτε καλωδιακό δίκτυο ούτε DSL, υπάρχει ακόμα ελπίδα να αποκτήσετε πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο. Η δορυφορική σύνδεση σας επιτρέπει να λαμβάνετε και να εκπέμπετε δεδομένα μέσω ενός δορυφορικού δίσκου, σαν να έχετε δορυφορικό δέκτη τηλεόρασης. Τα δορυφορικά συστήματα μπορούν να είναι μονόδρομα ή αμφίδρομα. Τα αμφίδρομα συστήματα χρησιμοποιούν το δορυφορικό εξοπλισμό για να ζητούν και να λαμβάνουν δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες και η μονόδρομη πρόσβαση σας επιτρέπει μόνον να κάνετε λήψη πληροφοριών σε υψηλή ταχύτητα. Εάν αυτή είναι η περίπτωση, θα χρειαστεί να έχετε και σύνδεση μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Όταν ανοίξετε μια σελίδα στο Web, η αίτησή σας μεταδίδεται μέσω της σύνδεσης τηλεφωνικής κλήσης και η απόκριση παραδίδεται μέσω του δορυφορικού σας δέκτη. Αυτό λειτουργεί παρόμοια με τις μονόδρομες συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Η δορυφορική πρόσβαση λειτουργεί αρκετά παρόμοια με τις άλλες μορφές ευρυζωνικής σύνδεσης. Ένα ιδιαίτερα ευρύ εύρος ζώνης εκχωρείται σε έναν δορυφορικό πομπό και το φάσμα αυτό διαιρείται σε ζώνες δεδομένων. Κανονικά, τα τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπονται σε αυτές τις ζώνες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σήματα δεδομένων.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη δορυφορική σύνδεση;

Μέσω της δορυφορικής πρόσβασης παρέχονται ταχύτητες παρόμοιες με την καλωδιακή σύνδεση ή τη σύνδεση DSL, όπου υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Οι παίκτες ίσως συναντήσουν καθυστερήσεις όταν παίζουν μέσω δορυφορικού μόντεμ. Τα δεδομένα που μεταδίδονται θα πρέπει να ταξιδέψουν έως το δορυφόρο και να επιστρέψουν και αυτό προκαλεί μικρές καθυστερήσεις. Αυτές οι καθυστερήσεις δεν θα τόσο σημαντικές όταν ανοίγετε σελίδες στο Διαδίκτυο, αλλά στα διαδικτυακά παιχνίδια χρειάζεται να στέλνονται χιλιάδες μηνύματα το δευτερόλεπτο. Όταν όλα αυτά τα μηνύματα καθυστερούν ελαφρά, ο παίκτης ίσως παρατηρήσει "πηδήματα" στο παιχνίδι. Επίσης, η δυνατή βροχή ίσως προκαλέσει παρεμβολές στο σήμα. Η πρόσβαση μέσω δορυφόρου είναι πιο ακριβή από την οικιακή πρόσβαση μέσω καλωδιακού δικτύου ή DSL, αλλά οι τιμές μειώνονται σταθερά.

Πως αποκτώ πρόσβαση DSL στο Διαδίκτυο;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε λίγη δουλειά στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης που προτιμάτε, αναζητήστε το "Satellite Internet Access". Θα χρειαστεί να συγκρίνετε τον εξοπλισμό και το κόστος των διαφόρων υπηρεσιών προτού επιλέξετε έναν πάροχο υπηρεσιών.

Στη συνέχεια: Μάθετε τα πάντα για τα οικιακά δίκτυα

Χρήσιμοι όροι (Οι σύνδεσμοι θα ανοίξουν σε νέο παράθυρο)

Δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Δείτε πώς συνεργάζονται όλα αυτά:

Λύσεις της USRobotics

Διαμορφωτής δικτύου