Wat is satelliet-internettoegang?

Als kabel en DSL niet beschikbaar zijn bij u in de buurt, is er nog een derde mogelijkheid om supersnel internettoegang te krijgen. Satellietconnectiviteit biedt u de mogelijkheid om gegevens via een schotelantenne te verzenden en te ontvangen, vergelijkbaar met een satellietontvanger voor televisie. Satellietsystemen kunnen tweerichtings- of eenrichtingsverkeer ondersteunen. In het geval van tweerichtingsverkeer wordt de satellietapparatuur gebruikt om gegevens tegen hoge snelheden op te vragen en te ontvangen. In het geval van eenrichtingsverkeer kunt u supersnel informatie downloaden. Als dit het geval is, hebt u ook een inbelverbinding nodig. Wanneer u een webpagina opent, wordt uw verzoek via de inbelverbinding verzonden en vervolgens wordt de reactie geleverd via uw satellietontvanger. Dit komt ongeveer overeen met de manier waarop eenrichtingsverkeer via een kabelinternetverbinding werkt.

Satelliettoegang lijkt erg op andere vormen van breedband. Er is een erg breed bandbreedtespectrum toegekend aan satellietaanbieders en dit spectrum is opgedeeld in gegevensbanden. Onder normale omstandigheden worden deze banden gebruikt om televisiekanalen uit te zenden, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor gegevenssignalen.

Wat zijn de nadelen van satellietverbinding?

Hoewel satelliettoegang snelheden kan leveren die vergelijkbaar zijn met kabel of DSL, zijn er een aantal beperkingen. Gamers kunnen vertragingen opmerken wanneer ze via een satellietmodem spelen. De gegevens die worden verzonden, moeten eerst naar de satelliet worden verstuurd en vervolgens terug en dat veroorzaakt kleine vertragingen. Deze vertragingen zijn niet merkbaar wanneer u webpagina's opvraagt, maar bij netwerkgames moeten er elke seconde veel berichten heen en weer worden gestuurd. Wanneer deze berichten iets worden vertraagd, kan de speler mogelijk korte pauzes in zijn/haar spel opmerken. Bovendien kan het signaal ook worden gestoord door hevige regen. Satelliettoegang is duurder dan particuliere kabel- of DSL-toegang, maar de prijs gaat gestaag omlaag.

Hoe krijg ik internettoegang via de satelliet?

De beste manier is om informatie op te zoeken op het internet. Met uw favoriete zoekmachine zoekt u naar 'internettoegang via de satelliet'. Wij raden u aan eerst de kosten van de verschillende apparaten en diensten te vergelijken voor u een bepaalde service provider kiest.

Volgende: ontdek alles over thuisnetwerken

Nuttige termen (links verschijnen in een nieuw venster)

Satelliet-internettoegang

Kijk hoe het allemaal samenwerkt:

Oplossingen van USRobotics

Netwerkconfigurator