Wat is kabel-internettoegang?

Wanneer u een televisiesignaal ontvangt van uw kabelmaatschappij, neemt alle video- en audio-informatie voor een bepaald kanaal een stukje van de bandbreedte in. Een van deze kanalen kan worden gebruikt voor internettoegang zonder dat het de andere kanalen beďnvloedt. Dit is echter niet mogelijk met alle kabelsystemen.

Kabelmaatschappijen nemen een stukje van de bandbreedte in en gebruiken het om gegevens uit te wisselen met uw computer. Het kanaal wordt in twee subkanalen onderverdeeld voor upstream- en downstream-gegevens. ('Upstream' wijst op gegevens die van uw computer naar de kabelmaatschappij gaan, 'downstream' is informatie die van de kabelmaatschappij komt.) Meestal zijn er veel meer downstream-gegevens omdat de meeste mensen veel meer downloaden dan uploaden. In sommige gevallen kunnen kabelmaatschappijen alleen gegevens verzenden door de kabels en kunnen ze geen berichten van u ontvangen. Als dit het geval is, dient u een conventionele modem te gebruiken om informatie op te vragen. Die informatie wordt vervolgens door de kabelmaatschappijen naar u verzonden met een hoge snelheid via het kabelsysteem.

Wat zijn de beperkingen van kabel-internettoegang?

Afhankelijk van de configuratie van uw lokale kabelverbinding, hebben andere kabelinternetgebruikers bij u in de buurt mogelijk toegang tot uw bestanden! U dient altijd een firewall te gebruiken, met name als u een kabelmodem hebt. Een firewall is software die het netwerkverkeer controleert en verhindert dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot uw computer. Firewall-software kan worden gedownload en op de computer zelf worden geďnstalleerd of kan in de router zijn ingebouwd. Voor meer informatie over firewalls en routers, leest u de sectie over netwerken.

Hoe krijg ik internettoegang via de kabel?

Neem contact op met uw plaatselijke kabelaanbieder en vraag of internettoegang via de kabel beschikbaar is.

Wat is DSL?

Kijk hoe het allemaal samenwerkt:
  • Oplossingen van USRobotics
  • Netwerkconfigurator