Ondersteuning voor uw product zoeken kan een moeilijke opdracht lijken. We hebben dit proces echter vereenvoudigd door een lijst met de eerste stappen op te stellen om u op weg te helpen.

Een woordje uitleg bij elke stap:

1. Bepaal welk product u hebt door uw productcode te zoeken.
  2. Zoek uw productcode in het hoofdmenu van de pagina Ondersteuning en ga vervolgens naar de pagina met ondersteuningsinformatie voor uw product.
  3. Bekijk of download de bestanden. Bekijk dit voorbeeld van een ondersteuningspagina. Deze geeft de locatie van de bestanden op de pagina aan en biedt een korte uitleg bij de bestandstypen die beschikbaar zijn.
Laten we beginnen!

1. Zoek uw productcode. Kies om de zaken te vereenvoudigen uw producttype uit de onderstaande categorieën: intern (PCI, ISA, PCMCIA, PC Card) of extern.
analog networking
Externe modems/ISDN
Interne modems/ISDN
Extern breedband/netwerk
Intern netwerk

Opmerking: productcodes, product-id's en modelnummers lijken allemaal erg op elkaar. Productcodes bestaan meestal uit de vermelding 'USR', een tweecijferige landcode, een viercijferig modelnummer en een letteraanduiding voor de herziene versie. Product-id's bestaan uit een tweecijferige landcode, een viercijferig modelnummer en een tweecijferig nummer voor de herziene versie. Modelnummers zijn viercijferige nummers en hebben geen versie-aanduiding.

U hebt gekozen voor interne modems/ISDN.
Uw productcode staat aangegeven op een etiket dat achter de metalen afdekplaat op het product is geplakt. Als u de productcode niet hebt opgeschreven of de doos waarin uw product is geleverd niet meer hebt, dient u mogelijk uw computer te openen en het etiket te zoeken.

Voor specifieke instructies bij het openen van uw computer, raadpleegt u de handleiding van de fabrikant.

U dient twee zaken te bepalen: uw modelnummer en uw versie. Bekijk de volgende voorbeelden.
Voorbeelden van 3 versies van de 2884 etikettenVoorbeelden van oudere etiketten
2884 Internal Modem Label Internal Modem label Internal Modem Label
Als u USR###### niet kunt vinden, zoekt u naar een reeks cijfers die er als volgt uitziet: ######-## (zes cijfers - streep - twee cijfers). De oudere modems gebruiken een andere aanduiding en de cijfers worden mogelijk voorafgegaan door 3C, 3CP of 07 (Belgium & Netherlands), 10 (Europa en Midden-Oosten), 20 (Zweden), 17 (Noorwegen), 19 (Denemarken), 80, 81, 84 en 99. Er kunnen twee bijkomende cijfers aan de eigenlijke productcode voorafgaan, zoals in de volgende voorbeelden. Merk op dat de eerste twee cijfers de landcode aangeven en dat de volgende vier cijfers het modelnummer en de laatste twee cijfers of de letter de versie aanduiden. USR072884B = BN 2884 Versie B (02). 802884-01 = 2884 Versie A (01).

Negeer 'CJE'- en FCC-modelnummers
Dit zijn FCC-nummers, geen modellen van USRobotics. In deze voorbeelden staan de FCC-id's niet aangegeven, maar bij veel interne modems komen deze niet overeen met de productcode of het modelnummer.

Als u uw productcode nog steeds niet kunt vinden, raadpleegt u de Modem Identification Wizard. Houd er echter rekening mee dat deze niet werkt met sommige producten.

Opmerking: soms komt het FCC-modelnummer overeen met uw productcode, maar bij veel van de oudere modems is dat niet het geval. Zorg ervoor dat u het etiket aandachtig bekijkt. Het CE-nummer is geen modelnummer. Houd er ook rekening mee dat de garantieperiode van sommige oudere producten nu is verstreken en deze producten daarom mogelijk niet in de ondersteuningspagina's zijn opgenomen.

2. Op de hoofdpagina van het gedeelte Ondersteuning zoekt u naar uw productcategorie en vervolgens klikt u op de link van uw product. Deze vindt u door te zoeken naar de productcode of het modelnummer en de correcte versie:

56K Internal Example

Opmerking: als u uw productcode/-nummer hebt gevonden en uw product niet in de lijst vindt, wordt het product ofwel niet langer ondersteund of voor distributie in een andere regio geproduceerd.

U kunt uw productcode niet bepalen: neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar de technische ondersteuning.

3. Nadat u de ondersteuningspagina van uw product hebt gevonden, zijn er verschillende bestanden beschikbaar. Hier volgt een korte beschrijving van wat er beschikbaar is. De afbeelding rechts toont waar u de bestanden op de ondersteuningspagina kunt terugvinden.

Product Support Page Example

• Documenten – gebruikershandleidingen, installatiegidsen, referentiegidsen
  • FAQs – Veelvoorkomende vragen inclusief onderwerpen over en problemen met de producten; d.w.z. problemen oplossen, draadloos prestatiebereik, aankondigingen over productondersteuning, informatie over V.92, etc.
  • Stuurprogramma's – bestanden om uw producten compatibel te maken met Windows of andere besturingssystemen; het zijn meestal .inf-bestanden of ze zijn ingesloten in een .exe-bestand. Als u Windows bijvoorbeeld update van 98 naar XP, hebt u hoogstwaarschijnlijk een nieuw stuurprogramma nodig.
  • Firmware – software die permanent in het geheugen van uw product wordt opgeslagen. Bijvoorbeeld, een V.92-update slaat na installatie nieuwe informatie op in het product.