Ondersteuning voor uw product zoeken kan een moeilijke opdracht lijken. We hebben dit proces echter vereenvoudigd door een lijst met de eerste stappen op te stellen om u op weg te helpen.

Een woordje uitleg bij elke stap:

1. Bepaal welk product u hebt door uw productcode te zoeken.
  2. Zoek uw productcode in het hoofdmenu van de pagina Ondersteuning en ga vervolgens naar de pagina met ondersteuningsinformatie voor uw product.
  3. Bekijk of download de bestanden. Bekijk dit voorbeeld van een ondersteuningspagina. Deze geeft de locatie van de bestanden op de pagina aan en biedt een korte uitleg bij de bestandstypen die beschikbaar zijn.
Laten we beginnen!

1. Zoek uw productcode. Kies om de zaken te vereenvoudigen uw producttype uit de onderstaande categorieën: intern (PCI, ISA, PCMCIA, PC Card) of extern.
analog networking
Externe modems/ISDN
Interne modems/ISDN
Extern breedband/netwerk
Intern netwerk

Opmerking: productcodes, product-id's en modelnummers lijken allemaal erg op elkaar. Productcodes bestaan meestal uit de vermelding 'USR', een tweecijferige landcode, een viercijferig modelnummer en een letteraanduiding voor de herziene versie. Product-id's bestaan uit een tweecijferige landcode, een viercijferig modelnummer en een tweecijferig nummer voor de herziene versie. Modelnummers zijn viercijferige nummers en hebben geen versie-aanduiding.

U hebt gekozen voor extern breedband/netwerken.
8004 Router LabelUw productcode staat aangegeven op een etiket aan de onderzijde van uw product. Bekijk de afbeelding rechts voor een voorbeeld. U dient te zoeken naar iets als een 'SKU number', 'Product Number' of een code onder de productnaam. In dit geval is de productcode USR8000A. Houd er rekening mee dat op alle netwerk- en breedbandproducten het modelnummer wordt aangegeven als het FCC-modelnummer en niet als CE.

Alle netwerkproductcodes beginnen met 'USR' en worden gevolgd door een reeks cijfers (mogelijk een tweecijferige landcode en een viercijferig modelnummer) en mogelijk een letter (die de versie aangeeft). Bijvoorbeeld USR078000A: productcode USR078000A: 07 Netherlands/Belgium, modelnummer 8000, versie A. Op sommige etiketten staat het productnummer aangegeven, in plaats van de productcode, bijvoorbeeld 078000-01. Als u de USR-productcode niet kunt terugvinden, zoekt u naar een reeks cijfers die er als volgt uitziet: ######-## (zes cijfers - streep - twee cijfers).

2. Op de hoofdpagina van het gedeelte Ondersteuning zoekt u naar uw productcategorie en vervolgens klikt u op de link van uw product. Deze vindt u door te zoeken naar de productcode of het modelnummer en de correcte versie:

Networking External Example

Opmerking: als u uw productcode/-nummer hebt gevonden en uw product niet in de lijst vindt, wordt het product ofwel niet langer ondersteund of voor distributie in een andere regio geproduceerd.

U kunt uw productcode niet bepalen: neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar de technische ondersteuning.

3. Nadat u de ondersteuningspagina van uw product hebt gevonden, zijn er verschillende bestanden beschikbaar. Hier volgt een korte beschrijving van wat er beschikbaar is. De afbeelding rechts toont waar u de bestanden op de ondersteuningspagina kunt terugvinden.

Product Support Page Example

• Documenten – gebruikershandleidingen, installatiegidsen, referentiegidsen
  • FAQs – Veelvoorkomende vragen inclusief onderwerpen over en problemen met de producten; d.w.z. problemen oplossen, draadloos prestatiebereik, aankondigingen over productondersteuning, informatie over V.92, etc.
  • Hulpprogramma's – software om u te helpen bij het beheren van uw netwerk.
  • Printerserverbestanden – bestanden om uw printer beschikbaar te maken voor uw netwerk.
  • Firmware – software die permanent in het geheugen van uw product wordt opgeslagen.
  • Stuurprogramma's – bestanden om uw producten compatibel te maken met Windows of andere besturingssystemen; het zijn meestal .inf-bestanden of ze zijn ingesloten in een .exe-bestand. Als u Windows bijvoorbeeld update van 98 naar XP, hebt u hoogstwaarschijnlijk een nieuw stuurprogramma nodig.